Coaching

Personal Coaching

Μυηθείτε και εσείς στη μαγεία του coaching!!! Το coaching είναι μια προσπάθεια συνεχούς μάθησης που είναι προσανατολισμένη στη προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη του ατόμου. Το coaching είναι η απόλυτη αυτό-κατευθυνόμενη διαδικασία εκμάθησης με την οποία το άτομο αναγνωρίζει τα θέματα που τον απασχολούν, την αποδοτικότητά του και τα εμπόδια που υπάρχουν στη ζωή του όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Kerryn Griffiths από το Τεχνολογικό πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία. Όπως αναφέρουν οι Timothy T.C. So του πανεπιστημίου του Καίμπριτζ και Carol Kauffman του πανεπιστημίου Χάρβαρντ το coaching σε μεγάλο βαθμό διέπεται από τις ίδιες αρχές με τη θετική ψυχολογία.

Τα oφέλη του coaching είναι πολλά: περισσότερη αυτογνωσία, καλύτερος προσδιορισμός των στόχων που θέτουμε, περισσότερο ισορροπημένη ζωή, μειωμένα επίπεδα στρες, αυξημένη εμπιστοσύνη στο εαυτό, αυξημένη ποιότητα ζωής, αυξημένες ικανότητες επικοινωνίας, αυξημένη ικανότητα ολοκλήρωσης σχεδίων, καλύτερη σχέση με άλλους συνεργάτες, καλύτερες οικογενειακές σχέσεις.

Ο προσωπικός coach αφού προσδιορίσει σε ποιους τομείς χρειάζεται βοήθεια ο ενδιαφερόμενος τον υποστηρίζει ώστε να αντιμετωπίσει πισωγυρίσματα στη ζωή του αλλά και να πανηγυρίσει επιτυχίες.

Ορισμός των αξιών που διέπουν τη ζωή μας. Είναι πολύ σημαντικό πριν να ξεκινήσει όλο αυτό το «ταξίδι» ο άνθρωπος που έχει ανάγκη από coaching να ορίσει τις αξίες που διέπουν τη ζωή του με τις οποίες νοιώθει ολοκληρωμένος. Όταν μπορούμε να ζούμε σε συμφωνία με αυτές τις αξίες μπορούμε να είμαστε λιγότερο στρεσαρισμένοι και να χαιρόμαστε τη κάθε ημέρα της ζωής μας.

Δημιουργία συνεργίας μεταξύ της προσωπικής και της επαγγελματικής μας ζωής. Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε πως όταν τα πηγαίνουμε καλά στη προσωπική μας ζωή τα πηγαίνουμε καλά και στην επαγγελματική μας πορεία και αντίστροφα.

Μάθετε πως μπορείτε να γίνεται πιο αποδοτικοί στην εργασία και στη προσωπική σας ζωή με personal coaching. Απλές συμβουλές της Ιατρικής Νου/ Σώματος μπορούν να μας βοηθήσουν να διαχειριστούμε καλύτερα το χρόνο μας και να κάνουμε σωστότερες από πριν επιλογές που δεν μας στρεσάρουν και μας φέρνουν πιο κοντά στην ολοκλήρωση και στην ευτυχία.

Executive Coaching

Συμβουλές για καλύτερη λειτουργικότητα επιχειρήσεων, εταιρειών οργανισμών.

Μάθετε για το τι προτείνει το Ινστιτούτο Ιατρικής Νου/Σώματος σχετικά με το Coaching στελεχών και επιχειρήσεων.

Πολλές φορές παρατηρούμε να υπάρχουν αντιπαραθέσεις στους κόλπους κάποιας εταιρείας, ή και ακόμα συχνότερα ελλιπή συνεργασία, αδυναμία εύρεσης καινοτόμων ιδεών σε περιόδους που η οικονομική κρίση επιτάσσει κάτι τέτοιο.

Ιατρική Νου-Σώματος, Coaching

Μάθετε πως μπορεί να διευκολυνθεί η συνεργασία των μελών κάποιας εταιρείας, να λυθούν τυχόν παρεξηγήσεις που υπάρχουν ανάμεσα στα μέλη, να βρεθεί τρόπος να είναι πηγή δημιουργικότητας η διαφορετικότητα του κάθε μέλους, εργαζομένου που μπορεί να συμβάλλει στη πρόταση καινοτόμων ιδεών και εφαρμογών.

Μάθετε πως οι διαφωνίες δεν θα πρέπει να γίνονται προσωπικές αλλά θα πρέπει να είναι εφαλτήριο γόνιμου διαλόγου, αναζήτησης του καινούργιου και προώθησης της παραγωγικότητας. Η RM Kanter αναφέρει χαρακτηριστικά στη Harvard Business Review πως οι καινοτομίες προέρχονται συνήθως από εταιρείες/ οργανισμούς όπου υπάρχει αλληλοεπικάλυψη στους διάφορους τομείς ευθύνης και εξειδίκευσης, κάτι που οδηγεί τους εργαζόμενους να αλληλεπιδρούν κατά τη παραγωγή με αποτέλεσμα η πληροφορία να «ρέει» ελεύθερα όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Ανακαλύψτε πως σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο μπορεί να βοηθηθούν τα στελέχη της επιχείρησης μέσα από μεθόδους της Ιατρικής Νου/Σώματος.

Μάθετε πως ο συντονιστής κατά τη διάρκεια ομαδικών διεργασιών στις εταιρείες θα πρέπει να προωθεί τη συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα που τίθεται προς επίλυση. Μάθετε ποια χρονική διάρκεια θα πρέπει να έχουν αυτές οι συναντήσεις για να είναι αποδοτικές.

Μάθετε πώς να διαχειρίζεστε το χρόνο σας σωστά. Είναι τόσο αποδοτικό το να προσπαθούμε να κάνουμε πολλά πράγματα συγχρόνως μαζί; Τι πρέπει να κάνουμε όταν μας δυσκολεύει μία απόφαση; Το να πιέζουμε τον εαυτό μας να βρει μία λύση σε ένα δισεπίλυτο πρόβλημα είναι ο τρόπος να τα καταφέρουμε ή μήπως το αντίθετο; Μάθετε για το Break Out Principle και πως θα καταφέρετε να το εφαρμόσετε στον εργασιακό σας χώρο. Ομαδικές ή οι ατομικές ψυχοθεραπευτικές διεργασίες είναι καλύτερες για την επίλυση προβλημάτων στην εργασία; Πολλές φορές είναι απαραίτητος ένας συνδυασμός τους.

Μάθετε πόσο σημαντική είναι η σωματική άσκηση για τους εργαζόμενους, πόσο τους χαλαρώνει με αποτέλεσμα να κερδίζουν τόσο σε καλή υγεία αλλά και σε παραγωγικότητα.

Μάθετε πόσο μπορεί να βοηθήσει στην απόδοση των εργαζομένων η τακτική χρήση τεχνικών χαλάρωσης. Σε μελέτη που διεξήγαγαν οι RK Peters και H Benson και δημοσιεύθηκε στο American Journal of Public Health διαπιστώθηκε πως οι εργαζόμενοι που χρησιμοποιούσαν σε καθημερινή βάση τεχνικές χαλάρωσης παρουσίασαν σημαντική βελτίωση σε δείκτες της υγείας τους, μείωσαν σε σημαντικό βαθμό τις μέρες που ήταν άρρωστοι, ήταν πιο ικανοποιημένοι, είχαν καλύτερη απόδοση στη δουλειά και ήταν πιο κοινωνικοί και ευχάριστοι στις συναναστροφές τους, επιπλέον μπορούσαν να συγκεντρωθούν καλύτερα. Μάθετε πως το χιούμορ και τα ομαδικά αθλήματα στα πλαίσια της εταιρείας μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην επίτευξη καλύτερης συνεργασίας μεταξύ των στελεχών.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Καλέστε στο 210 7222279 για να σας βοηθήσουμε. Κάντε μία θετική αλλαγή στη ζωή σας σήμερα.

Σύνδεσμοι και Δημοσιεύσεις

Επικοινωνία

fb-full

20 Φεβρουαρίου 2010

Ο Δρ. Θελερίτης στην εκπομπή της ΝΕΤ "Υγεία για όλους" αναφέρεται στις διαταραχές ύπνου και την αϋπνία.

11 Φεβρουαρίου 2010

Stress είναι η προετοιμασία του οργανισμού μας να αντιμετωπίσει ή να αποφύγει έναν επικείμενο κίνδυνο ή άλλη δυσκολία (ή όπως προτείνει ο Χρούσος είναι η διαταραχή της ομοιόστασης του οργανισμού).

Διαβάστε το άρθρο εδώ

19 Ιανουαρίου 2010

Αποσπάσματα από ομιλία του Δρ. Θελερίτη στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στις 19 Ιανουαρίου 2010 με θέμα το stress και την κατάθλιψη.

14 Ιανουαρίου 2009

Ο Δρ. Θελερίτης απαντά στην εκπομπή της ΝΕΤ "Υγεία για όλους" για τις αιτίες που δημιουργούν κατάθλιψη, καθώς και τον τρόπο αντιμετώπισής της.