Ιατρική Νου/Σώματος

Μειώστε το stress, αυξήστε την αντοχή σας, βελτιώστε τη ποιότητα ζωής σας. Κάντε μία θετική αλλαγή στη ζωή σας σήμερα. Καλέστε 210 7222279.

Θελερίτης Χρήστος Ψυχίατρος–Ψυχοθεραπευτής

 • Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
 • Τακτικό Μέλος Αμερικανικής Εταιρείας Νευροεπιστημών
 • Τακτικό Μέλος Αμερικανικής Εταιρείας Φυσιολογίας
 • Δια Βίου Μέλος Αμερικανικής Εταιρείας Μεταπτυχιακών Σπουδών Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Χάρβαρντ
 • Ερευνητής στο τομέα της Ψύχωσης στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του Βασιλικού Κολλεγίου του Πανεπιστημίου του Λονδίνου

Διεύθυνση: ΡΑΒΙΝΕ 11-13, ΑΘΗΝΑ (ΕΝΑΝΤΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 7222279
e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Ο Δρ. Θελερίτης έχει εκπαιδευτεί στο Ινστιτούτο Ιατρικής Νου/Σώματος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Πρόκειται για πρωτοποριακή μέθοδο που συνδυάζει συμβουλετική για σωστή διατροφή και λήψη συμπληρωμάτων και βιταμινών, φυσική άσκηση, γνωσιακή-συμπεριφορική ψυχοθεραπεία, ποικιλία τεχνικών χαλάρωσης, αλλά και παρότρυνση προκειμένου ο θεραπευόμενος να εμπλακεί σε πνευματικού τύπου διεργασίες.

Έχει φανεί πως ο συνδυασμός αυτών των τεχνικών μειώνει σε μεγάλο βαθμό το stress της σύγχρονης εποχής, καταπολεμά ακόμα και χωρίς φαρμακευτική θεραπεία ήπιες καταθλιπτικές διαταραχές, συμβάλλει στη μείωση ιατρικών συμπτωμάτων που μπορεί να βασανίζουν τους ασθενείς που πάσχουν από χρόνιες νόσους και καρκίνο, βοηθά στη μείωση της υπέρτασης, την βελτίωση της σωματικής υγείας ασθενών με καρδιολογικά προβληματα, συμβάλλει στη μείωση των δυσάρεστων συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης ενώ μπορεί να συμβάλλει στη γονιμότητα γυναικών που επιθυμούν να τεκνοποιήσουν.

Η Ιατρική Νου/Σώματος

Ιατρική Νου-Σώματος

Η Ιατρική Νου/Σώματος μπορεί να βοηθήσει θεραπευτικά τόσο στη επίλυση σωματικών όσο και ψυχολογικών συμπτωμάτων. Προτείνει συγκεκριμένα προγράμματα τρόπου ζωής (lifestyle programs) που μειώνουν το stress, ενώ συγχρόνως βελτιώνουν τη διάθεση και την ευεξία του ατόμου.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μπορέσουμε να σας κάνουμε περισσότερο ανθεκτικούς στο stress.

Τα κύρια στοιχεία της Ιατρικής Νου/Σώματος που συμβάλλουν στη μείωση του stress είναι:

 • τεχνικές χαλάρωσης
 • σωματική άσκηση
 • διατροφή
 • καλός ύπνος
 • τεχνικές γνωσιακής αναδόμησης προκειμένου να αυξηθούν τα θετικά-αισιόδοξα συναισθήματα και οι αντίστοιχες συμπεριφορές.

Τί μπορεί να περιμένει κάποιος από την υιοθέτηση της Ιατρικής Νου/Σώματος:

 • Μία μετρήσιμη-εμφανή μείωση των συμπτωμάτων της ασθένειας που τον ταλαιπωρεί.
 • Εξατομικευμένη ιατρική αντιμετώπιση.
 • Αίσθηση ευεξίας στη ζωή σας.
 • Ικανότητα να αναλάβετε σημαντικότερο ρόλο στη βελτίωση της υγείας σας.
 • Μία διάσταση Νου/Σώματος στην υγεία σας.

Υπάρχουν τεχνικές της Ιατρικής Νου/Σώματος για:

Αυτοάνοσες Νόσους

Είναι γνωστό πως το υπερβολικό stress μπορεί να μειώσει την ικανότητα του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Μάθετε τρόπους για να γίνετε πιο ανθεκτικοί σε αυτήν τη καταστροφική για την υγεία επίδραση του stress.

Καρκίνο

Μάθετε πως να ξεπεράσετε το stress και την απογοήτευση από τα δυσάρεστα νέα πως έχετε καρκίνο. Μάθετε πως και άλλοι επιζήσαντες της νόσου κατάφεραν μέσα από ψυχοθεραπεία και αλλαγή του τρόπου σκέψης τους και συμπεριφοράς τους να φτάσουν σε υψηλότερα επίπεδα επίγνωσης και να αποκτήσουν ισχυρότερες ενδοοικογενειακές σχέσεις αλλά και να αντιμετωπίσουν με ουσιώδη τρόπο τόσο την ασθένεια τους όσο και τη ζωή τους.

Χρόνιους Πόνους (Κεφαλαλγίες-Πονοκεφάλους-Ημικρανίες)

Μάθετε πως η ανακούφιση από το stress μπορεί να βοηθήσει σε περιπτώσεις χρόνιου πόνου. Μάθετε για το πως οι τεχνικές χαλάρωσης και η πνευματικότητα στη ζωή σας μπορούν να αποτελέσουν σημαντική βοήθεια για τη μείωση του πόνου.

Καρδιακά Νοσήματα

Μάθετε πως με την υιοθέτηση σωστής διατροφής, φυσικής άσκησης, τροποποίηση του αγχώδους τρόπου σκέψης σας, αλλά και μία σειρά τεχνικών ενάντια στο stress μπορείτε να αποφύγετε το κίνδυνο κατάθλιψης που συνοδεύει συχνά καρδιακά νοσήματα, αλλά και να βελτιώσετε τόσο την ευεξία σας όσο και να μειώσετε το κίνδυνο μελλοντικών καρδιακών επεισοδίων.

Υπέρταση

Μάθετε πως να φτιάξετε το δικό σας ατομικό πρόγραμμα που να περιλαμβάνει σωστή διατροφή, φυσική άσκηση και τεχνικές μείωσης του stress. Εφαρμόζοντας τα ανωτέρω μπορεί να δείτε με έκπληξη την πίεση σας να ρυθμίζεται με λιγότερα φάρμακα από αυτά που είχατε συνηθίσει να λαμβάνετε στο παρελθόν.

Υπογονιμότητα

Μάθετε ποιο θα πρέπει να είναι το διαιτολόγιο σας όταν επιδιώκετε να τεκνοποιήσετε. Μάθετε πως και γιατί το stress μειώνει τις πιθανότητες σύλληψης, και πώς μπορείτε να το μειώσετε με ειδικές τεχνικές ψυχοθεραπείας και χαλάρωσης. Μάθετε πως και γιατί η σωματική άσκηση όταν επιθυμείτε τη σύλληψη δεν πρέπει να είναι έντονη. Μάθετε ποια συμπληρώματα και βιταμίνες είναι καλό να λαμβανετε.

Διαταραχές Ύπνου

Μάθετε ψυχοθεραπευτικές τεχνικές που θα μειώσουν το άγχος που έχετε όταν δεν σας παίρνει ο ύπνος. Μάθετε ποια συμπληρώματα ή ποια φάρμακα μπορούν να σας βοηθήσουν για να αντιμετωπίσετε τις όποιες διαταραχές του ύπνου σας προβληματίζουν. Μάθετε τεχνικές χαλάρωσης που θα σας βοηθήσουν να αποβάλλετε το stress.

Εμμηνόπαυση

Κατανοήστε τις ορμονικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα μετά την εμμηνόπαυση. Μάθετε πως θα μειώσετε τα συμπτώματα που προκύπτουν. Προστατέψτε τον εαυτό σας από τις καρδιακές νόσους, την οστεοπώρωση, το καρκίνο του μαστού, παθήσεις που αυξάνονται σε σημαντικό βαθμό μετά την έλευση της εμμηνόπαυσης. Μάθετε ποια συμπληρώματα είναι καλό να παίρνετε αλλά και πως να είσαστε πιο ανθεκτικές στα αρνητικά ψυχολογικά και σωματικά επακόλουθα από τη διακοπή της περιόδου σας.

Ιατρική Νου-ΣώματοςΜείωση του stress

Μάθετε πως να εκμεταλλεύεστε σωστά το χρόνο σας, μάθετε μεθόδους χαλάρωσης, μάθετε να διατρέφεστε σωστά και να γυμνάζεστε χωρίς να κοπιάζετε υπερβολικά. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να αυξήσετε την ψυχική και σωματική σας αντοχή.

Έλεγχο του Σωματικού Βάρους (Αδυνάτισμα)

Μάθετε πως η σωστή διατροφή, η συστηματική φυσική άσκηση, η αλλαγή του τρόπου σκέψης και τρόπου ζωής μας μπορούν να συντελέσουν στην απώλεια και συντήρηση του βάρους για μακροχρόνια δαστήματα.

Ιατρικά νοσήματα που σχετίζονται με το stress

Μελέτες του Ινστιτούτου Ιατρικής Νου/Σώματος της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ δείχνουν πως εφαρμογή τεχνικών Ιατρικής Νου/Σώματος συμβάλλει σε:

 • Μείωση ιατρικών συμπτωμάτων
 • Μείωση πόνου (κοιλιακού, οσφυαλγίας, κεφαλαλγίας)
 • Μείωση του αισθήματος παλμών, ζάλης και κόπωσης που μπορεί να συσχετίζεται με αγχώδεις και καταθλιπτικές εκδηλώσεις καθώς και ποικιλία ιατρικών νοσημάτων.

Αν πάσχετε από κάποιο νόσημα και πιστεύετε πως το stress και τα ιατρικά συμπτώματα σας καταβάλλουν, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε. Μάθετε πως να γίνετε πιο ανθεκτικοί στο stress και στα νοσήματα που συσχετίζονται με αυτό, μπορείτε να πάρετε πάλι την υγεία σας στα χέρια σας και να τη βελτιώσετε με τεχνικές της Ιατρικής Νου/Σώματος.

Μήπως πάσχετε από χρόνιους πόνους, αυπνία, άσθμα, αλλεργίες, αυτοάνοσα νοσήματα, άγχος, κατάθλιψη.

Καλέστε στο 210 7222279 για να σας βοηθήσουμε. Κάντε μία θετική αλλαγή στη ζωή σας σήμερα.

Σύνδεσμοι και Δημοσιεύσεις

Επικοινωνία

fb-full

20 Φεβρουαρίου 2010

Ο Δρ. Θελερίτης στην εκπομπή της ΝΕΤ "Υγεία για όλους" αναφέρεται στις διαταραχές ύπνου και την αϋπνία.

11 Φεβρουαρίου 2010

Stress είναι η προετοιμασία του οργανισμού μας να αντιμετωπίσει ή να αποφύγει έναν επικείμενο κίνδυνο ή άλλη δυσκολία (ή όπως προτείνει ο Χρούσος είναι η διαταραχή της ομοιόστασης του οργανισμού).

Διαβάστε το άρθρο εδώ

19 Ιανουαρίου 2010

Αποσπάσματα από ομιλία του Δρ. Θελερίτη στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στις 19 Ιανουαρίου 2010 με θέμα το stress και την κατάθλιψη.

14 Ιανουαρίου 2009

Ο Δρ. Θελερίτης απαντά στην εκπομπή της ΝΕΤ "Υγεία για όλους" για τις αιτίες που δημιουργούν κατάθλιψη, καθώς και τον τρόπο αντιμετώπισής της.