Δρ. Χρήστος Θελερίτης

Σχεδόν το 1/3 του ενήλικου πληθυσμού θα εμφανίσει κάποια Διαταραχή Ύπνου για την οποία λιγότεροι από τους μισούς θα ζητήσουν βοήθεια. Η αϋπνία είναι η συχνότερα αναφερόμενη διαταραχή ύπνου. Το να ξεπεράσεις κανείς τα προβλήματα της αϋπνίας δεν μπορεί να συμβεί από τη μία στιγμή στην άλλη. Πρέπει πρώτα να διερευνηθεί αν για την αϋπνία ενοχοποιείται κάποια σωματική νόσος (νόσος του αναπνευστικού, του καρδιαγγειακού κλπ.) ή κάποια ψυχολογική επιβάρυνση που μπορεί να έχει ο/η ασθενής την συγκεκριμένη περίοδο (έντονο stress, αγχώδεις εκδηλώσεις, καταθλιπτικές εκδηλώσεις κλπ.). Είναι επίσης δυνατόν κάποια φαρμακοθεραπεία που λαμβάνουμε να διαταράξει τον ύπνο μας. Συμβουλές για την υγιεινή του ύπνου, ψυχοθεραπευτικές τεχνικές, τεχνικές χαλάρωσης μπορούν να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε προβλήματα αϋπνίας.

Σύνδεσμοι και Δημοσιεύσεις

Επικοινωνία

fb-full

20 Φεβρουαρίου 2010

Ο Δρ. Θελερίτης στην εκπομπή της ΝΕΤ "Υγεία για όλους" αναφέρεται στις διαταραχές ύπνου και την αϋπνία.

11 Φεβρουαρίου 2010

Stress είναι η προετοιμασία του οργανισμού μας να αντιμετωπίσει ή να αποφύγει έναν επικείμενο κίνδυνο ή άλλη δυσκολία (ή όπως προτείνει ο Χρούσος είναι η διαταραχή της ομοιόστασης του οργανισμού).

Διαβάστε το άρθρο εδώ

19 Ιανουαρίου 2010

Αποσπάσματα από ομιλία του Δρ. Θελερίτη στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στις 19 Ιανουαρίου 2010 με θέμα το stress και την κατάθλιψη.

14 Ιανουαρίου 2009

Ο Δρ. Θελερίτης απαντά στην εκπομπή της ΝΕΤ "Υγεία για όλους" για τις αιτίες που δημιουργούν κατάθλιψη, καθώς και τον τρόπο αντιμετώπισής της.